10 december 2006

Weekend 9-10 december 2006

Vandaag eindelijk begonnen met een blog. Met bijzondere dank aan Jan Mertens die vanuit Leuven vandaag thuis bij me langs kwam in Kapelle-op-den-Bos om alles op te starten.

Ondanks alles ben ik een geluksvogel. Mijn buren trakkteerden ons gisteren op een uitgereid verrassingsontbijt netjes verpakt in een mand. Van mantelzorg gesproken. Gisteren bij Mieke Vogels langs geweest op haar nieuw dakappartement in Deurne. Mieke had voor deze gelegenheid om 12.00 uur een drink georganiseerd en alle Antwerpse ex collga's kabinetsleden uitgenodigd. Het werd een blij weerzien en de zon straalde door de ramen. Met ons vieren: de "Willy's en de Miekes" zijn we gaan wandelen in het Rivierenhof om daarna aan te schuiven aan tafel. Lekker en gezellig.

Wereldwinkel Londerzeel had vandaag zijn geschenkenbeurs in het "Leireken". Een jaarlijke traditie de tweede zondag van december. We zijn er blijven hangen van drie tot negen uur.
Wat eerst een familietafel was met Eef, Rudi, de twee kleinkinderen Fleur en Frie en onze dochters Saar en Karolien werden de tafels bij elkaar geschovenen en bleven de traktaties maar komen. Jef en Marina spanden de kroon, want ze werden voor de vierde maal grootvader en grootmoeder. De chirovrienden van toen waren er allemaal: Jos en Anita, Willy en Godelieve, Jef en Marina, Rene en Roos (Roos zal wel verbeteren dat ze van VVKSM is). Verder Guido, Sabine, Hilde en Frans mijn broer, schoonzus, zuster en schoonbroer die ongelovelijk goed voor ons zorgen. Het deed me helemaal vergeten dat ik een zieke man ben. Dank zij hen slaag ik er in om in het hier en nu te leven en het leven genietbaar te maken ondanks alles.

2 opmerkingen:

Vincent Nemo zei

Een aantal jaren geleden heb ik ook - zonder het te weten en dus ook zonder bescherming - asbest uit mijn woning verwijderd. Het noodlot schuilt soms in een klein hoekje, daar valt niet aan te doen.

Maar dat sommigen zich rijk maken terwijl ze zich bewust zijn van de risico's... en dat zij nog met een gerust geweten in de spiegel kunnen kijken, daar walg ik van. Dan schaam ik mij om mens te zijn.

Sterkte, het ga je goed.

Kris Peeters zei

Via Els Keytsmans blog naar die van Silly Van der Wappen gehopt, mij alvast verkneukelend op satirische en ironische commentaren op het wel en wee van deze wereld. Helaas. Blijkbaar heb ik de kranten niet grondig genoeg gelezen de afgelopen maanden, want je nieuwe situatie was helemaal aan mij voorbijgegaan. Kort geleden schreeft ik nog in een lezersbrief in De Standaard: geen enkele politieke beweging doet zo erg haar best om ongelijk te krijgen als de groene. In jouw geval hebben ze er wel een heel erg persoonlijke opdracht van gemaakt! Maar weet dat velen je steunen. Ik wil er daar alvast één van zijn.
T.P. Flagrann't
deanderekrispeeters